Αμάλθεια Πόρος - Κέντρο Εναλλακτικών Θεραπείων

Η ΑΜΑΛΘΕΙΑ

Αμάλθεια Πόρος - Κέντρο Εναλλακτικών Θεραπείων

Η ΑΜΑΛΘΕΙΑ

Η ΑΜΑΛΘΕΙΑ είναι η τροφός του θεού Δία, μια σημαντική παρουσία μέσα στην αρχαία ελληνική μυθολογία. Άλλοτε περιγράφεται ως Υάς Νύμφη και άλλοτε ως Αίγα (κατσίκα).

Η λέξη Αμάλθεια σημαίνει τη μη στέρηση [<α(στερητικό)+ μάλθος (στέρηση)] δηλαδή γενναιοδωρία. Το κέρας της Αμάλθειας είναι το δοχείο που προσφέρει την αφθονία των αγαθών και της ευημερίας.

Ο μικρός Δίας κινδύνευε από την μανία του πατέρα του Κρόνο, ο οποίος έτρωγε τα παιδιά του. Με στόχο να γλιτώσει ο γιός της, η μητέρα του Ρέα τον διέσωσε φυγαδεύοντάς τον στο Ιδαίο Άντρο, σε μια σπηλιά στο βουνό του Ψηλορείτη, στην Κρήτη. Εκεί τον εμπιστεύτηκε στην Αμάλθεια, η οποία τον φρόντιζε με αγάπη, και τον έθρεφε με γάλα και μέλι, ώστε αυτός μεγαλώνοντας να διεκδικήσει και να αποκτήσει την εξουσία του από τον πατέρα του ως κυρίαρχος του κόσμου.

Σύμφωνα με έναν όμορφο μύθο κατά το παιχνίδι που έκαναν ο μικρός Δίας και η Αμάλθεια, ο θεός κατά λάθος έσπασε το κέρατό της. Τότε στεναχωρήθηκε πως έκανε κακό στην τροφό του και για αυτό με την θεϊκή του δύναμη και σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης όρισε αυτό το κέρας να παρέχει αφθονία και να είναι πάντα γεμάτο με τους καρπούς της γης.

Δημιουργήσαμε ένα Κέντρο Εναλλακτικών Θεραπειών εμπνευσμένο από την Αμάλθεια με τον τρόπο που φρόντιζε και έδειχνε την αγάπη της στον μικρό Δία. Γινόμαστε μία πηγή αφθονίας όμοια με αυτήν από την οποία πηγάζει η ίδια η ζωή για να σας φροντίσουμε. Εκεί όπου η αρμονία του χώρου μας, συναντά την γνώση του Ιπποκράτη, μεγάλου δάσκαλου της ιατρικής, που δίδαξε την αρχαία ελληνική μάλαξη.