Αμάλθεια Πόρος - Κέντρο Εναλλακτικών Θεραπείων

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΛΑΞΗ®

Αρχαία Ελληνική Μάλαξη Αμάλθεια Πόρος - Κέντρο Εναλλακτικών Θεραπείων

Η Αρχαία Ελληνική Μάλαξη® είναι μια θεραπευτική μέθοδος η οποία βασίζεται σε τεχνικές που υποστήριζε ο "πατέρας" της ιατρικής Ιπποκράτης στα γραπτά του και οι οποίες εφαρμόζονταν στα σχολεία πάλης την αρχαίας Ελλάδας, στα γυμναστήρια από τους παιδοτρίβες και σε ασθενείς στα Ασκληπιεία που λειτουργούσαν σαν θεραπευτικά κέντρα. Πρόκειται για μία θεραπεία η οποία απελευθερώνει το στρες χαρίζοντας ένα βαθύ αίσθημα χαλάρωσης και ευεξίας, ενώ ταυτόχρονα μας φέρνει σε επαφή με την αρχαία Ελληνική ιατρική σκέψη.

Συνδυάζει "στεγνή μάλαξη" με πιέσεις και ταλαντώσεις, ακολουθεί η χρήση βούρτσας με σκοπό να ενισχυθεί η κυκλοφορία του αίματος στην πλάτη. Στη συνέχεια εφαρμόζεται ζεστό λάδι με αιθέρια έλαια και γίνεται μάλαξη με ειδικές βεντούζες, το λάδι αφαιρείται με την χρήση ξύλινης ξύστρας "Στλεγγίδα". Η θεραπεία ολοκληρώνεται με τις "τρίψεις της θλίψης" που ουσιαστικά είναι μασάζ κεφαλής κατά την διάρκεια του οποίου αυξάνεται η έκκριση σεροτονίνης και μειώνεται η κορτιζόλη, συνεπώς απομακρύνει την θλίψη.

Μία μοναδική ολιστική θεραπεία που απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να αναζωογονήσει σώμα και πνεύμα, να αποφορτιστεί και να χαρίσει στον εαυτό του ένα ταξίδι πίσω στην αρχαία Ελλάδα.

Χρησιμοποιείται στην χειρομάλαξη αγνό παρθένο λάδι ελιάς επεξεργασμένο με τον παραδοσιακό τρόπο ψυχρής σύνθλιψης, σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια βοτάνων.

Το Τελετουργικό της αρχαίας Ελληνικής μάλαξης αρχίζει μόλις περάσετε την είσοδο της Αμάλθειας. Η θεραπευτική ιδιότητα της αρχαίας Ελληνικής μουσικής που υπήρχε στα Ασκληπιεία ηχεί σε όλον το χώρο. Σας προσφέρουμε ότι χρειάζεστε για να κάνετε το μπάνιο σας με χειροποίητο σαπούνι από λάδι ελιάς να χαλαρώσει το σώμα. Φορώντας τον αρχαιοελληνικό χιτώνα είστε έτοιμοι να απολαύσετε την θεραπεία και να κάνετε το ταξίδι σας πίσω στην αρχαία Ελλάδα. Στο τέλος της θεραπείας, σας προσφέρουμε Ελληνικό παραδοσιακό κέρασμα.


ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΛΑΞΗ®


❖ Όχι μόνο γιατί βρίσκεται στην Ελλάδα που αποδειγμένα έχει ιστορία 3000 χρόνων στην χειρομάλαξη.


❖ Ούτε μόνο γιατί βασίζεται στις αρχές που έδωσε ο Ιπποκράτης και στην φιλοσοφία των μετέπειτα ιατρών.


❖ Γιατί είναι μια συνέδρια προσωπικά φτιαγμένη για τον ίδιο.


❖ Γιατί βασίζεται στη γνώση και την αξιολόγηση μέσα από ένα αναλυτικό ιστορικό.


❖ Γιατί δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην παρατήρηση, την ψηλάφηση, και στην προσεκτική φυσική εξέταση του θεραπευόμενου.


❖ Γιατί χρησιμοποιούνται οι Ιπποκρατικοί μεσημβρινοί.


❖ Γιατί η Ιπποκρατική διάγνωση είναι η τέχνη να βλέπεις τι υπάρχει στο βάθος, κάτω από την επιφάνεια, είναι η τέχνη της αποκάλυψης της εσωτερικής αλήθειας.


❖ Γιατί στόχος της θεραπείας είναι η ίαση, η εξάλειψη, η ανακούφιση των συμπτωμάτων και η επαναφορά της σωματικής και ψυχικής λειτουργίας.


Βάζοντας την Αρχαία Ελληνική Μάλαξη® στη ζωή σας κάνετε ένα θετικό βήμα για την υγεία σας.

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΛΑΞΗ - VIDEOS

ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΔΟΥΣΗ

Η Αμάλθεια ταξιδεύει μαζί με τον Τάσο Δούση στην εκπομπή Εικόνες.